Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon Solar Team presenteert Nuna9
(foto: Nuon Solar Team)

Nuon Solar Team presenteert Nuna9

Het Nuon Solar Team heeft haar nieuwste zonneauto gepresenteerd: de Nuna9. Met een nieuwe vorm, een kleiner zonnepaneel en ‘a touch of Dutch’ op de zijkant.

De studenten van de TU Delft verdedigen in oktober met Nuna9 de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië. Het ontwerp van Nuna9 is er een die volgens het team nog niet eerder gezien is in de zonneracewereld. De grootste verandering op het gebied van aerodynamica is dat Nuna9 geen overhangende neus meer heeft en Nuna9 een compact ‘racemonster’ geworden is.

De raceorganisatie van de Bridgestone World Solar Challenge past elke editie de regels aan. Dit jaar mag het zonnepaneel slechts nog maar maximaal 4 vierkante meter zijn in vergelijking met de 6 vierkante meter van de vorige race. Jasper Hemmes, aerodynamicus van het team, vertelt: ‘Met het ontwerp van Nuna9 hebben we een nieuwe stap gezet in het zonneracen. Door de wijziging in de regels van de World Solar Challenge zijn we genoodzaakt om dit jaar met een kleiner zonnepaneel te rijden. Hierdoor moesten we onze auto rigoureus veranderen en zijn we uiteindelijk op deze unieke vorm uitgekomen.’

Als veelvuldig winnaar en regerend wereldkampioen is het Nuon Solar Team de grote favoriet voor de titel in Australië. De raceorganisatie daagt teams van over de hele wereld nu uit om de Nederlanders te verslaan onder het motto: ‘Take on the Dutch’. Om op symbolische wijze de winnaarsmentaliteit te tonen heeft het team gekozen om leeuwenmanen op hun zonneauto te zetten.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
Klimaatgarant Solar zoekt:

Project Medewerker

Klimaatgarant Solar is op zoek naar een technische project medewerker.
Fulltime • Ridderkerk/Schiedam
De Solar Store zoekt:

Ervaren uitvoerders

De Solar Store zoekt ervaren uitvoerders!
Fulltime • Zaandam
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!