Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
22.000 zonnepanelen voor bedrijven Noordoostpolder
(foto: Pixabay)

22.000 zonnepanelen voor bedrijven Noordoostpolder

De gemeente Noordoostpolder wil in 2030 volledig energieneutraal zijn en in dat kader gaat de gemeente samen met bedrijven 22.000 zonnepanelen installeren; goed voor 6,3 megawattpiek.

Inmiddels hebben ruim 20 ondernemers zich aangesloten bij het ‘Zon voor NOP (Noordoostpolder)’ initiatief. Zon voor NOP is een samenwerking tussen Duurzame Energie- en ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on Flevoland), de gemeente Noordoostpolder en Enprest energieadvies.

Afgelopen maart 2017 is SDE+-subsidie aangevraagd voor alle deelnemers. Voor de eerste 26 panden is deze subsidie inmiddels door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) toegekend. Dat betekent dat het traject nu écht van start gaat. Peter Musters, beleidsmedewerker fysieke leefomgeving, gemeente Noordoostpolder: ‘Onze ambitie is om het volledige potentieel, goed voor 6,3 megawattpiek geïnstalleerd vermogen daadwerkelijk te realiseren. Een resultaat waar we als gemeente trots op zijn.’

De komende periode gaan de initiatiefnemers van Zon voor NOP met de ondernemers in gesprek over de te zetten stappen in de financiering en uitvoering van het project. Wanneer alles rond is, start de operationele fase. Ondernemers uit de gemeente Noordoostpolder die ook willen deelnemen aan het Zon voor NOP project, kunnen zich aanmelden voor de nieuwe subsidieronde van maart 2018. 

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Topadviseur zonnepanelen franchise

Zon Advies Nederland zoekt een topadviseur zonnepanelen franchise
Fulltime • Nederland
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!