Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Boat Twente derde tijdens WK op internationaal debuut
(foto: Solar Boat Twente)

Solar Boat Twente derde tijdens WK op internationaal debuut

Solar Boat Twente is als derde gefinisht op zijn internationale debuut in Monaco. Na de duurrace op een vierde plek; tijdens de slalom en sprint pakte het team een voorsprong die resulteerde in een derde plaats.

Het team van Solar Boat Twente was in Monaco voor het wereldkampioenschap zonnebootracen. Het team is met 15 studenten al sinds september bezig om de meest efficiënte boot te bouwen op zonne-energie.

Voorafgaand aan de raceonderdelen was er een uitgebreide technische inspectie, om te controleren of de boten gelijkwaardig en bovenal veilig waren. Op een kleine aanpassing bij de accu na, is de inspectie vlekkeloos verlopen en was er zelfs nog even tijd voor een extra testvaart.

Het doel dat de studenten al sinds het begin voor ogen hebben was een top-3-klassering in de Open Klasse, hier moeten de teams alle onderdelen van hun boot zelf ontwerpen en bouwen. Dit doel is dan ook bereikt.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!