Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TULiPPS Solar en IBC Solar installeren grootste zonnepanelen van Nederland
(foto: Solar Valley)

TULiPPS Solar en IBC Solar installeren grootste zonnepanelen van Nederland

TULiPPS Solar en IBC Solar melden op het dak van het gemeentehuis in Waalwijk de grootste zonnepanelen van Nederland te installeren. De zonnepanelen met 120 zonnecellen hebben een vermogen van 600 wattpiek.

Op het dak van het gemeentehuis zijn 72 van de frameloze zonnepanelen geïnstalleerd met een formaat van 1,67 meter bij 1,98 meter. Per stuk gaan zij ieder jaar 575 kilowattuur aan zonnestroom genereren. ‘Door de lage installatiehoek, slechts 5 graden, kan het atrium maximaal belegd worden met zonnepanelen en is nauwelijks ballast nodig’, meldt Paul Stassen van TULiPPS Solar. ‘Het is een oplossing voor daken die slechts een geringe gewichtsbelasting aankunnen. Wij spreken onze dank uit richting de gemeente dat wij hier onze innovatieve technologie mogen demonstreren.’

De zonnepanelen worden bevestigt middels het Click-&-Go-montagesysteem van TULiPPS. e ondersteuningsconstructie Aerofix is geleverd door IBC Solar. Door de lage installatiehoek wordt een pv-vermogen van 145 wattpiek per vierkante meter dakoppervlak bereikt. Verder is het systeem voorzien van power optimizers van het Nederlandse bedrijf Femtogrid.

Op het resterende dak van het gemeentehuis – de ring – installeert men nog eens 296 full black zonnepanelen van IBC Solar met een capaciteit van 87,32 kilowattpiek. De totale pv-installatie gaat op jaarbasis 124.000 kilowattuur zonnestroom produceren. Het project bij de gemeente Waalwijk is een demonstratie binnen het Europese SUMMIT-project waarvan TULiPPS penvoerder is.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!