Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tv-programma Radar: ‘Installateur aansprakelijk voor vlekken in zonnepaneel’
(foto: Pixabay)

Tv-programma Radar: ‘Installateur aansprakelijk voor vlekken in zonnepaneel’

Het AVRO TROS-televisieprogramma Radar besteedde recentelijk aandacht een huiseigenaar met zonnepanelen waarop grote vlekken verschenen waren. Volgens Radar is de installateur aansprakelijk.

Huiseigenaar Anna Baars ging na constatering van de vlekken verhaal halen bij de installateur en liet op kosten van de leverancier de zonnepanelen schoonmaken. De vlekken bleven zichtbaar doordat ze zich onder het glas bevinden.

Op verzoek van Radar bekeek Anneke van Kesteren van Het Juridisch Loket de zaak. Die stelt dat de installateur in deze ook de verkoper is en dus verantwoordelijk is, ook al verwijst deze naar de fabrikant die meldt dat de zonnepanelen gewoon hun rendement halen.

Het Juridisch Loket vergelijkt het kopen van zonnepanelen met het kopen van een bank. Als die geleverd wordt moet de bank aan de eigenschappen voldoen zoals men hem in de winkel zag staan. Het kan dus zijn dat de bank heel lekker zit, maar de bank moet ook de juiste kleur hebben. Zo is het ook met de zonnepanelen: het is niet alleen het vermogen dat de zonnepanelen moeten leveren, het moet er ook onbeschadigd en in dit geval netjes uitzien.

Baars kan volgens Het Juridisch Loket de installateur een ingebrekestelling sturen met vordering tot nakoming. Die moet dan binnen een redelijke termijn zonnepanelen leveren die geen vlekken vertonen. Doet de verkoper dat niet, dan kan de consument de koop gaan ontbinden. Dat betekent dat de zonnepanelen teruggaan naar de verkoper en de huiseigenaar het aankoopbedrag grotendeels terug moet krijgen. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Inside project coordinator/Cost Engineer

Vattenfall zoekt een Inside project coordinator/Cost Engineer
Fulltime • Nederland
EigenEnergie.net zoekt:

DC Monteur

EigenEnergie.net zoekt een DC Monteur.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!