Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Boat Twente op weg naar zonnebootrace Monaco
(foto: Solar Boat Twente)

Solar Boat Twente op weg naar zonnebootrace Monaco

Deze week is het moment van de waarheid voor Solar Boat Twente: de zonnebootrace in Monaco van 13 tot en met 15 juli. Het doel is om een top-3-klassering neer te zetten.

In de voorbereidingen van de afgelopen weken liep het team nog tegen enkele problemen aan. Hierdoor blijft het nog even spannend of de boot precies zal doen wat hij hoort te doen op zee. Afgelopen week was er al het succes dat de boot voor het eerst op draagvleugels boven het water uit kwam. Verdere optimalisaties zijn nog nodig, maar de kans dat het ‘vliegen’ over langere afstanden deze week nog lukt is enorm gegroeid.

Het team vertrekt vanuit Enschede, alle 15 teamleden gaan mee. Deze maand loopt ook de crowdfundingsactie af, die werd opgestart voor financiering van de boottrailer onder het motto “Help us get to Monaco”. Ongeveer de helft van het streefbedrag is behaald, met nog een laatste steuntje in de rug kan het team zonder zorgen op weg gaan.

De race bestaat uit verschillende onderdelen. Dag 1 is voornamelijk inspectie om te testen of de boten aan de reglementen voldoen, maar ook moeten de piloten bijvoorbeeld een zwemtest afleggen, veiligheid boven alles. Vervolgens staat op dag 2 de duurrace op het programma, dag 3 zijn de slalom en sprint. 

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
BayWa zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (België)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!