Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU financiert Vlaamse folie voor verhoging rendement zonnepanelen
(foto: Pixabay)

EU financiert Vlaamse folie voor verhoging rendement zonnepanelen

De Europese Unie heeft in het kader van het innovatieprogramma CrossRoads2 een cluster van Vlaamse bedrijven bijna 120.000 euro subsidie toegekend aan een innovatieproject rond een zonnepaneelfolie.

CrossRoads2 subsidieert 3 bedrijven die een folie ontwerpen om ongebruikte lichtstralen te reflecteren. Zonnepanelen gebruiken maar een deel van het zonlicht om elektrisch vermogen op te wekken. De andere stralen – UV en infrarood - verhitten de panelen en verlagen het rendement. De bedrijven ontwikkelen een speciale folie die het licht doorlaat, maar alle andere stralen reflecteert.

De realisatie van een nieuwe isotherme folie is volgens de EU enkel mogelijk na een uitgebreid onderzoekstraject. Projectpartners Umisol Group, TTC Grevelingendam en Group Michiels Advanced Materials ontwikkelen en testen meerdere folies en sturen ze bij in functie van temperatuur, vermogen en rendementsverbetering. De meest efficiënte optie wordt uiteindelijk op de markt gebracht. De reflecterende folie zal in eerste instantie vooral in nieuwe zonnepanelen geïntegreerd worden. Op termijn bekijken de projectpartners ook de mogelijkheden om bestaande installaties te verbeteren. De projectpartners hopen in de loop van 2018 een eerste werkbaar model klaar te hebben.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
OpdeZon zoekt:

Monteurs zonnepanelen

OpdeZon zoekt Hoofdmonteurs zonnepanelen, Monteurs zonnepanelen én Leerling-monteurs zonnepanelen
Fulltime • Utrecht
Rooftop Energy zoekt:

(jr.) Asset Manager

Rooftop Energy zoekt een (jr.) Asset Manager
32-40 uur per week • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!