Solar Magazine - Woningcorporatie Alliantie: geslaagde zonnepanelenproef met 700 woningen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Alliantie: geslaagde zonnepanelenproef met 700 woningen
(foto: De Alliantie)

Woningcorporatie Alliantie: geslaagde zonnepanelenproef met 700 woningen

Woningcorporatie de Alliantie meldt een proefproject afgerond te hebben waarbij zonnepanelen zijn aangebracht op ruim 700 sociale huurwoningen in Almere. Bewoners geven de Alliantie een 7,5 voor het project.

De bewoners van de woningen houden nu in ruil voor hogere servicekosten onderaan de streep geld over doordat hun energiekosten omlaag zijn gegaan.

Gebiedscoördinator Bianca Themen: ‘ Maar liefst zestig procent van de bewoners die we hebben benaderd, heeft gebruik gemaakt van ons aanbod. Een succes dus!.’ De Alliantie heeft het project inmiddels geëvalueerd door de deelnemers op een aantal punten te vragen naar hun mening. Op de vraag wat de reden was om mee te doen, antwoordde tweederde zowel de eigen besparing als het milieu. ‘Het is een win-win-situatie. Voor de huurders lagere energiekosten en de Alliantie straks in de top 3 van milieuvriendelijkste woningcorporaties’, zegt een van de bewoners hierover. De enquête laat verder zien dat de Alliantie wordt aangemoedigd om door te gaan.

Er zijn ook verbeterpunten, met name door de korte periode waarin de panelen eind 2016 zijn aangebracht. In het voortraject gaat het dan met name om het goed inlichten van bewoners over wat er gaat gebeuren, wanneer en hoe, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten. Tijdens het plaatsen zelf is een snelle afhandeling van klachten belangrijk. Wanneer de zonnepanelen eenmaal op het dak liggen, is vooral behoefte aan informatie over wat de bewoner zelf nog moet doen, bijvoorbeeld richting de energieleverancier en een duidelijke handleiding. Deze laatste 2 punten heeft de Alliantie opgepakt door hier duidelijkheid over te geven in een brief en naast de handleiding een handige sticker met de belangrijkste tips mee te sturen. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Business Developer Solar & Wind

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!