Solar Magazine - Scania gaat 22.000 zonnepanelen op fabrieksdak installeren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Scania gaat 22.000 zonnepanelen op fabrieksdak installeren
(foto: Scania)

Scania gaat 22.000 zonnepanelen op fabrieksdak installeren

Scania Production Zwolle gaat met hulp van Encon op zijn productielocatie in Zwolle 22.000 zonnepanelen laten installeren. Dat is goed voor een vermogen van 6 megawattpiek.

Gedeputeerde Annemieke Traag en afscheidnemend Scania-commissaris Jan Hendrikx verrichtten deze week symbolisch de starthandeling. De Zwolse truckproducent Scania Production Zwolle heeft verschillende initiatieven lopen om haar doelstelling om een energie neutrale productielocatie te worden in 2020 op bedrijventerrein Voorst te behalen. Na een groot zonne-energie installatie te Hasselt, onder begeleiding van Encon, begint de organisatie met de uitrol van zijn groene-energiestrategie door haar daken in Zwolle te beleggen met zonnepanelen.

Het zonnepark op de daken van Scania wordt ondersteund door een speciaal opgerichte Energie Service Company (ESCo) in samenwerking met het Energiefonds Overijssel. Ad Verbaas van Encon Nederland: ‘Encon is erg trots op de goede samenwerking met alle stakeholders in dit zeer mooie project om alle risico’s in het project te identificeren en ervoor te zorgen dat deze risico’s worden geëlimineerd of dusdanig worden vermindert dat het project zeer beheersbaar wordt.’ Encon begeleidt ook de realisatie van het project en doet de oplevercontroles. Een oplevercontrole als de installatie gereed is en een oplevercontrole na 1 jaar om na te gaan of de energieopbrengsten van de installatie overeenkomen met de afgesproken opbrengstgarantie in het contract.

Encon heeft in de afgelopen jaren meer dan 300 van dit type projecten uitgevoerd met een totaal vermogen van meer dan 300 megawattpiek. Het bedrijf hiertoe onder meer due dilligence onderzoeken uitgevoerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!