Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zomerweer zorgt ook in Nederland voor recordopbrengst zonnepanelen
(foto: Eneco)

Zomerweer zorgt ook in Nederland voor recordopbrengst zonnepanelen

Eneco meldt dat het zomerweer in Nederland voor een recordproductie aan zonnestroom leidt. De Nederlandse zonnepanelen produceren volgens het bedrijf meer energie dan ruim 3 energiecentrales.

Bij onze zuiderburen meldde PV Vlaanderen afgelopen weer dat het zomerweer in Vlaanderen heeft geleid tot een recordproductie aan zonnestroom. Vrijdag 26 mei leverden de Vlaamse zonnepanelen 2.256 megawattuur aan stroom.

In Nederland wordt door het zomerweer ongeveer 10 procent meer energie verbruikt dan normaal in deze periode. Dat komt overeen met 2 flinke energiecentrales extra van 1.500 megawattuur. De piekvraag ligt deze dagen op 15.000 tot 17.000 megawattuur. Momenteel wekken alle zonnepanelen in Nederland volgens Eneco in totaal dagelijks zo’n 2.400 tot 2.500 megawattuur op. De langste dag van het jaar zal dus tot een record hebben geleid. Door de gebrekkige statistiekenvoorziening in Nederland kan het energiebedrijf echter ook niet exact melden hoeveel zonnestroom er 21 juni op de langste dag is opgewekt. Het bedrijf baseert zich daarom op gegevens van de energiehandelsvloer van Eneco waar vraag en aanbod van energie zo goed mogelijk worden gebalanceerd.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
Libra Energy zoekt:

Senior Technisch Inkoper

Libra Energy zoekt een Senior Technisch Inkoper
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!