Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
APC-gebouw krijgt grootste groene dak van Amsterdam met zonnepanelen
(foto: AMC)

APC-gebouw krijgt grootste groene dak van Amsterdam met zonnepanelen

Het APC-gebouw (Academisch Psychiatrisch Centrum) van het AMC krijgt het grootste groendak van Amsterdam. Met duizenden vetplantjes en zonnepanelen die bovenop de plantjes komen, wordt het een duurzaam groendak.

Met bijna 6.300 vierkante meter is het dak zowat zo groot als een voetbalveld. Het project vergt een fikse investering, voor het AMC reden om het gefaseerd uit te voeren. Bijna een kwart van het dak van het APC-gebouw is nu beplant. Na de zomer komen daar de zonnepanelen op. Naar verwachting is het hele dak medio 2018 klaar.

Voor de vervanging van het dak van het APC-gebouw zijn de aangescherpte eisen van de gemeente Amsterdam en het eigen duurzaamheidsbeleid van het AMC meegenomen. Met een mix van groen en zonnepanelen wordt aan alle wensen en eisen voldaan.

Het nieuwe groendak wordt multi-milieuvriendelijk. De planten zorgen voor extra isolatie, wat in de winter tot een lager energieverbruik leidt. ’s Zomers ervaren de medewerkers onder het dak verkoeling als gevolg van de verdamping van opgevangen regenwater. Die verkoeling verhoogt tevens het rendement van de zonnepanelen. En de plantjes zelf nemen fijnstoffen uit de lucht op.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een Medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Conduct Technical Solutions zoekt:

Accountmanager regio Zuid

Conduct Technical Solutions zoekt een accountmanager regio Zuid.
Fulltime • Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!