Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
1.054 zonnepanelen op dak MECC Maastricht in gebruik
(foto: MECC)

1.054 zonnepanelen op dak MECC Maastricht in gebruik

Het geplande zonnedak op het dak van MECC Maastricht is een feit. Onlangs zijn de 1.054 zonnepanelen, die eerder dit jaar geplaatst zijn, aangezet. Dit gebeurde na een grondige technische keuring en meerdere testen.

Het zonnedak, dat gerealiseerd is door Rooftop Energy, heeft een oppervlak van bijna 3.000 vierkante meter. Voor dit project heeft het MECC een SDE+-subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht.

De installatie gaat ongeveer jaarlijks 278.450 kilowattuur produceren en voorziet daarmee in circa 13 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het MECC, vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van ruim 125 Maastrichtse huishoudens. Aanvankelijk werd nog gemeld dat het systeem jaarlijks 450.000 kilowattuur zou gaan produceren, afgelopen jaar meldde het MECC aanvankelijk een systeem van 1.835 zonnepanelen te gaan plaatsen.

De zonnepanelen zijn op onderstaande video vastgelegd.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
Lightsource zoekt:

Planoloog/planner

Lightsource zoekt een planoloog/planner.
Fulltime • Amsterdam
AliusEnergy zoekt:

Inkoper

AliusEnergy zoekt een Inkoper
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!