Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NWO financiert Joint Solar Programme III voor hybride tandemzonnecellen
(foto: Tempress Systems)

NWO financiert Joint Solar Programme III voor hybride tandemzonnecellen

NWO heeft een toekenning van 2 miljoen euro gedaan voor een strategisch programma op het gebied van zonneceltechnologie, het Joint Solar Programme III (JSP3).

Het doel van het programma is om fundamentele kennis te ontwikkelen voor het maken van hybride tandemzonnecellen met een conversierendement van 30 procent of meer. Het programma volgt op 2 eerdere programma’s op het gebied van zonnecellen en maakt onderdeel uit van de NWO-bijdrage voor de Topsector Energie 2016-2017.

Het onderzoek richt zich op 4 uitdagingen die bij het ontwerp van nieuwe tandemzonnecellen komen kijken: het ontwerp en de productie van individuele zonnecellen en hun componenten (onder andere de dunne silicium- en perovskietlagen), het optimaliseren van lichtinvangtechnieken (‘light management’), en het minimaliseren van verliezen als gevolg van het op elkaar "plakken" van de 2 zonnecellen en de benodigde elektrodes.

Het consortium dat het programma gaat uitvoeren bestaat uit teams van de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Eindhoven, NWO-instituut AMOLF, en de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast doen Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten en Solliance in Eindhoven en de bedrijven Shell, Exasun, Eternal Sun, Levitech en Tempress Systems mee door de inzet van middelen en/of personeel.

Het programma loopt in de periode tussen 2017-2022. De totale begroting voor het JSP3 programma is 2,5 miljoen euro, waarvan Shell 500.000 euro bijdraagt. Daarnaast leveren de andere industriële partners een substantiële in-kind bijdrage. Bovendien wordt het programma ingebed in het nationale programma van de TKI Urban Energy waaraan alle partners deelnemen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Junior Consultant Financiering

ECONNETIC zoekt een Junior Consultant Financiering
32-40 uur • Driebergen-Rijsenburg
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!