Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Akon wordt rijkste rapper ter wereld dankzij zonnepanelen’
(foto: Akon Lighting Africa)

‘Akon wordt rijkste rapper ter wereld dankzij zonnepanelen’

Rapper Akon zou dit jaar volgens Amerikaanse media de rijkste rapper ter wereld kunnen worden in de jaarlijkse ranglijst van Forbes. Akon heeft deze positie niet danken aan zijn muziek, maar aan investeringen in pv.

Akon startte enkele jaren geleden het zonne-energieproject Akon Lighting Africa. Via het initiatief zijn inmiddels 203.200 kleinschalige pv-systemen geplaatst in Afrika. Solektra International is het bedrijf dat het project financiert. Het is een onderneming die Akon samen met 2 zakenpartners gestart is. Het bedrijf heeft nu plannen aangekondigd om de zonne-energieactiviteiten uit te willen breiden naar India, China en Brazilië, maar ook in een aantal nieuwe Afrikaanse landen. In totaal heeft Akon voor de uitbreiding van het Akon Lighting-project bij Chinese investeerders al 1 miljard dollar opgehaald.

De zonne-energieprojecten – waarvan een groot aantal ook de realisatie van kleinschalige elektriciteitsnetten en led-straatverlichting behelsen – zijn gerealiseerd in 17 verschillende Afrikaanse landen. In totaal heeft het bedrijf tot op heden projecten met een waarde van 400 miljoen dollar weten binnen te halen.

Momenteel werkt het bedrijf niet alleen aan het aantrekken van kapitaal voor verdere uitbreiding, maar ook aan de realisatie van een fabriek in Mali voor de productie van solar straatlantaarns.

En muziek maken? Dat blijft de rapper ook doen, want hij werkt naar eigen zeggen voor het eerst in 7 jaar aan een nieuw album…

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!