Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
UWOON plaatst dit najaar de eerste zonnepanelen
(foto: Stock)

UWOON plaatst dit najaar de eerste zonnepanelen

UWOON plaatst in het najaar van 2017 de eerste zonnepanelen op daken van woningen van huurders. Het streven is om de komende jaren zo veel mogelijk zonnepanelen te plaatsen op eengezinswoningen en woongebouwen.

Bestuurder Moniek van Balen: ‘UWOON neemt 30 procent  van de investering op zich om het aanbod nog aantrekkelijker te maken voor huurders’. UWOON is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen de woningstichtingen CWS uit Harderwijk, De Betere Woning uit Elburg en De Groene Zoom uit Ermelo. UWOON bezit zo’n 8.500 woningen, verspreid over de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek.

Huurders die voor zonnepanelen kiezen, betalen hiervoor een vaste vergoeding in de servicekosten. Op kleine eengezinswoningen worden 8 panelen geplaatst en op reguliere eengezinswoningen 10. Bij appartementencomplexen is de situatie ingewikkelder. Afhankelijk van de belangstelling en in overleg met huurders, bekijkt de corporatie per complex de mogelijkheden.

Bij de aanbesteding nemen vertegenwoordigers van de 3 huurdersraden deel aan de selectiecommissie. Belangrijk is volgens UWOON dat huurders zo min mogelijk overlast ervaren bij het plaatsen van de zonnepanelen en dat zij kunnen bijhouden hoeveel ze besparen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!