Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon gestart met plaatsing 15.318 zonnepanelen op distributiecentrum Rhenus
(foto: KiesZon)

KiesZon gestart met plaatsing 15.318 zonnepanelen op distributiecentrum Rhenus

KiesZon is gestart met de plaatsing van in 15.318 zonnepanelen op het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven. De logistiek dienstverlener gaat jaarlijks ruim 4 miljoen kilowattuur opwekken.

Daarmee wordt het systeem qua opwekvermogen volgens KiesZon het grootste 'single roof'-zonnestroomproject van Nederland (red. op basis van de meest actuele gegevens en kennis van Polder PV). Bij de bouw van distributiecentra, zoals het centrum waar de ruim 15.000 polykristallijne zonnepanelen op gelegd worden, streeft Rhenus ernaar het hoogst haalbare BREEAM-certificaat te behalen om zo aan haar duurzame doelstellingen te voldoen. Er wordt niet alleen gekeken naar het opwekken van energie maar ook naar de materiaalkeuze en ecologische voorwaarden. Naast daglichttoetreding wordt er led-verlichting met bewegingssensoren en daglichtregeling gerealiseerd. Een informatie- en communicatieplatform stelt Rhenus in staat om pro-actief te reageren op zaken zoals energie en onderhoud.

KiesZon realiseert het zonnestroomproject voor Rhenus binnen het vertrouwde DBFMO model. Het project wordt door KiesZon gefinancierd, door eigen engineers ontworpen, in eigen beheer gerealiseerd en na oplevering door KiesZon zelf onderhouden en beheerd. Het project is geïnitieerd door de Stichting MOED, die een energieaanpak met Rhenus heeft afgestemd, waar het zonnestroomproject een gevolg van is en waarvoor MOED de SDE+-subsidie heeft geregeld. Naar verwachting wordt het project medio augustus opgeleverd.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Zonnegilde B.V. zoekt:

Elektromonteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!