Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PowerQ Solar installeert 600 zonnepanelen voor GGZ Noord-Holland-Noord
(foto: PowerQ Solar)

PowerQ Solar installeert 600 zonnepanelen voor GGZ Noord-Holland-Noord

PowerQ Solar heeft 600 zonnepanelen geplaatst op de daken van 3 locaties van GGZ Noord-Holland-Noord. Hiermee kan genoeg stroom opgewekt worden om meer dan 40 huishoudens van stroom te voorzien.

De zonnepanelen hebben een capaciteit van 162 kilowattpiek. Door middel van de zonnepanelen op 3 locaties kan GGZ Noord-Holland-Noord nu 8 tot 9 procent van het totale stroomverbruik zelf opwekken.

GGZ Noord-Holland-Noord heeft in de afgelopen jaren al veel energiebesparende maatregelen genomen. Als onderdeel van de aanpak vinden ze het ook belangrijk dat de energie die ze gebruiken, duurzaam wordt ingekocht en waar mogelijk duurzaam wordt opgewekt.

Harm Speksnijder, adviseur zonne-energie bij PowerQ: ‘Voor dit project hebben we allereerst een zonnepanelenscan uitgevoerd. Zo’n scan omvat een groot aantal onderdelen, waaronder het maken van een indicatief ontwerp om het aantal zonnepanelen te bepalen, het analyseren van de voor- en nadelen en de besparingsmogelijkheden – zowel financieel als voor het milieu – en het doorrekenen van 2 scenario’s: een met traditionele zonnepanelen en een met zonnepanelen van een hogere kwaliteit. Vervolgens hebben we een advies uitgebracht over het vervolgtraject. Nadat GGZ Noord-Holland-Noord de investeringsbeslissing had genomen, hebben we tot slot de ballast- en constructieberekeningen gemaakt en de daadwerkelijke installatiewerkzaamheden begeleid.’ GGZ Noord-Holland-Noord heeft gekozen voor Solarwatt zonnepanelen met 30 jaar productgarantie.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Ecotecworld Nederland BV zoekt:

Technisch projectleider PV-installaties

Ecotecworld Nederland BV zoekt een technisch projectleider PV-installaties
Fulltime • Coevorden
Slim Opgewekt zoekt:

Elektromonteur

Slim Opgewekt zoekt een fulltime elektromonteur.
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!