Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DHL Parcel bouwt nieuw sorteercentrum in Amsterdam met 4.700 zonnepanelen
(foto: DHL)

DHL Parcel bouwt nieuw sorteercentrum in Amsterdam met 4.700 zonnepanelen

DHL Parcel gaat in de Amsterdamse haven een nieuw sorteercentrum voor pakketten bouwen. Er komen onder meer 4.700 zonnepanelen op het dak, die voor 80 procent van de benodigde elektriciteit gaan zorgen.

Het pand moet gaan voldoen aan de BREEAM Excellent-norm voor duurzame gebouwen. Ook wordt het gebouw voorbereid op het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s.

Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal op hetzelfde bedrijventerrein, het Atlaspark in de Amsterdamse haven. Met het nieuwe centrum wordt de capaciteit uitgebreid en worden de installaties verbeterd, waardoor meer en beter gesorteerd kan worden. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van in totaal ruim 35 miljoen euro. Het gebouw wordt ontwikkeld door WDP en gebouwd door Aan de Stegge Twello. De opening is medio volgend jaar en de zonnepanelen worden geplaatst met SDE+-subsidie.

De vestiging in Amsterdam is een van de 15 sorteercentra in Nederland, die samen met de 6 centra in België een Beneluxwijd netwerk vormen. Samen met vergelijkbare netwerken in de belangrijkste Europese landen wordt daarmee een verenigd Europees pakketnetwerk gevormd. Op het vlak van techniek wordt het centrum voorzien van een sorteerinstallatie met een capaciteit van 12.000 pakketten per uur, met de mogelijkheid deze nog verder uit te bouwen. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een Commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Wocozon zoekt:

Support Engineer

Wocozon zoekt een Support Engineer
Fulltime • De Meern | Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!