Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Boat Twente derde bij debuutrace
(foto: UTwente)

Solar Boat Twente derde bij debuutrace

Op de Eneco ZonnebootRace in Akkrum is Solar Boat Twente derde geworden van de topklasse boten. Dit was tevens de vuurdoop van de zonneboot, die voor de race nog amper in het water had gelegen.

Solar Boat Twente komt in de race uit in de topklasse: dit betekent dat het team alle onderdelen zelf moet regelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de A-klasse, waar de teams de zonnepanelen van de organisatie krijgen. Van de 7 topklasseboten zijn de Twentse studenten als derde geëindigd in het klassement en verslaan daarmee de directe concurrenten van de TU Delft. Wel valt Solar Boat Twente net buiten de prijzen, aangezien een boot vanuit de V20-klasse iets sneller was.

Er stond ook een duurrace op het programma: een route van bijna 55 kilometer op de Friese sloten en meren. Enkele teamleden reden in auto’s mee om alle data van de boot te verzamelen, strategie te bepalen en dat weer door te geven aan de piloot. Onderweg kreeg het team te maken met enkele technische problemen: zo raakte de motor oververhit. Ook werd de accu afgekoppeld door het beveiligingssysteem. Dit was echter geen probleem omdat er via het zonnedek voldoende energie werd opgewekt om op te varen. Bijna de complete 55 kilometer is puur en alleen op energie direct van de zon gevaren.

De tweede racedag was het tijd voor het ‘Rondje Akkrum’ en de sprint. In het ‘Rondje Akkrum’ is het de bedoeling zo vaak mogelijk het parcours van zo’n 2 kilometer af te leggen. Ook dit verliep niet geheel volgens plan, er waren problemen met de schroef. Tijdens een korte pitsstop heeft het team dit kunnen repareren waardoor de race toch kon worden hervat. Hierna konden ze ook de sprint succesvol voltooien.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Ontwikkelaar Zon

kWh People zoekt een Senior Ontwikkelaar Zon
Fulltime • Randstad
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!