Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: in 2017 al 2 keer zo veel zonnepanelen geplaatst
(foto: Stock)

Vlaanderen: in 2017 al 2 keer zo veel zonnepanelen geplaatst

Het aantal zonnepanelen blijft flink groeien in Vlaanderen. Dit tonen cijfers van Infrax en Eandis. Vorig jaar kwamen er 28.684 installaties bij, na 5 maanden in 2017 staat de teller reeds op 16.863.

Ruim 275.000 daken in Vlaanderen zijn reeds voorzien van zonnepanelen - en dat aantal blijft flink stijgen. Van januari tot en met mei 2016 kwamen er 8.840 nieuwe pv-systemen bij, in 2017 waren dit er in dezelfde periode dus al bijna 2 keer zo veel.

Ter vergelijking: in 2011 werden er in totaal circa 80.000 installaties geregistreerd; mede dankzij de groenestroomcertificaten staat dit nog altijd in de boeken als een recordjaar.

Vlaanderen investeert sinds het aanstellen van de nieuwe energieminister Bart Tommelein weer volop in zonnepanelen. Bedrijven en burgers plaatsten in 2016 in totaal 24.200 nieuwe pv-systemen; goed voor 112 megawattpiek vermogen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Data Analist

Libra Energy zoekt een Stagiair Data Analist.
Fulltime • Uitgeest
Zonmaat zoekt:

Vestigingsmanager Vianen

Zonmaat zoekt een vestigingsmanager Vianen.
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!