Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ruim 640 zonnepanelen op zonnecarport Den Bosch
(foto: Heijmans)

Ruim 640 zonnepanelen op zonnecarport Den Bosch

Heijmans en SolarNRG leggen ruim 640 zonnepanelen op het dak van de deels overdekte parkeerplaats bij het nieuwbouwproject Willemspoort in Den Bosch.

Met een oppervlakte van ruim 1.000 vierkante meter wordt het volgens de 2 bedrijven een van de grootste overdekte zonneparkeerplaatsen van Nederland.

De elektriciteit die de panelen opwekken, 172.000 kilowattuur wat genoeg is voor circa 45 huishoudens per jaar, wordt gebruikt voor de algemene ruimtes - zoals verlichting van ingangen, bergingen en liften - van de verschillende woontorens op het terrein. De parkeerplaats biedt plaats aan circa 135 auto’s van de toekomstige bewoners van Willemspoort.

De achterwand van de carport dient tevens als geluidsscherm. Om auto’s uit het zicht te houden voor bewoners van Willemspoort worden aan de voorzijde van de parkeerplaats klimplanten neergezet. Ook worden 5 laadpalen in de parkeerruimte geplaatst. Naar verwachting worden vrijdag 2 juni de laatste zonnepanelen gelegd.

Heijmans realiseert aan de randweg van Den Bosch het project Willemspoort dat in totaal bestaat uit ruim 300 appartementen, verdeeld over 6 gebouwen. De nieuwe appartementen vormen een belangrijke aanvulling op het aanbod van woningen in het middensegment in ’s-Hertogenbosch.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!