Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlands SolarNow start crowdfunding voor pv in Oeganda
(foto: SolarNow)

Nederlands SolarNow start crowdfunding voor pv in Oeganda

SolarNow is een crowdfundingsactie gestart om 180.000 euro op te halen ten bate van de realisatie van 750 pv-systemen in Oegenda. Inmiddels is meer dan de helft van het benodigde geld opgehaald.

De looptijd van de lening bedraagt 2 jaar en de deelnemers ontvangen 6 procent rente. SolarNow is gevestigd in Nederland, maar het hoofdkantoor staat in Oeganda. De hoofdactiviteit is het distribueren en verkopen van ‘solar home systems’ waarbij ze, indien nodig, de systemen op krediet verkopen. SolarNow heeft al ruim 14.000 zonne-energie systemen verkocht aan ongeveer 4.500 ondernemers en 9.500 huishoudens.

SolarNow breidt continu het aanbod van producten uit met gelijkstroomapparaten om zo in de vraag van klanten te voorzien. Het bedrijf heeft drie sterke en gerenommeerde aandeelhouders aangetrokken die tot nu toe 5,5 miljoen dollar hebben geïnvesteerd. In het tweede kwartaal van 2017 wil SolarNow nieuw eigen vermogen aantrekken om de expansie in Oeganda en Kenia voort te zetten. Deze vervolglening is specifiek bedoeld voor energie-zuinige gelijkstroom apparatuur ten behoeve van gezinnen, scholen en ondernemers in Oeganda.

Afgelopen kalenderjaar publiceerde Solar Magazine in de juni-editie nog een uitgebreid interview met SolarNow-directeur Willem Nolens en de Nederlandse ambassadeur in Uganda Alphons Hennekens over zakendoen in Afrika.

Voor de gevraagde 180.000 euro kan SolarNow zonnepanelen, batterijen en installatiematerialen inkopen voor ongeveer 750 zonne-energiesystemen: 750 Starter Packs (red. installatiematerialen), 1.500 batterijen en 1.500 zonnepanelen van 50 wattpiek.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
SegenSolar zoekt:

Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux

SegenSolar zoekt een Accountmanager (m/v) int. met focus op de Benelux
Fulltime • Nederland
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!