Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Boat Twente onthult zonneboot
(foto: Universiteit Twente)

Solar Boat Twente onthult zonneboot

Solar Boat Twente heeft de ‘Conrad Solar Boat Twente’ onthuld bij museum de Twentse Welle in Enschede. Het team is al sinds september bezig met het ontwerpen en bouwen van deze boot op zonne-energie.

In het hemelvaartsweekend vindt de eerste race plaats: de Eneco Zonnebootrace in Akkrum, Friesland. De Conrad Solar Boat Twente is ruim 7 meter lang en weegt ongeveer 110 kilo. De topsnelheid ligt op 45 kilometer per uur. Zulke hoge snelheden zijn alleen mogelijk op draagvleugels. Dat zijn vleugels die een halve meter onder de romp bevestigd zijn en de romp vanaf een snelheid van 20 kilometer per uur boven het water uit tillen.

De energie wordt opgewekt door dunne filmzonnecellen. De zonnecellen zijn buigbaar en het is voor het eerst dat deze techniek op een zonneboot toegepast wordt. Het hoogtepunt van dit jaar is voor het team 2 maanden later: het WK in Monaco. Voor het vervoer van de boot naar de race in Monaco is nog een lange trailer nodig. Om deze aan te kunnen schaffen loopt momenteel een crowdfundingscampagne.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Projectleider PV en LED

Slim Opgewekt zoekt een Projectleider PV en LED
Fulltime • Arnhem
BayWa zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (Nederland)

BayWa zoekt een Sales Representative Technisch commerciële binnendienst
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!