Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Boat Twente onthult zonneboot
(foto: Universiteit Twente)

Solar Boat Twente onthult zonneboot

Solar Boat Twente heeft de ‘Conrad Solar Boat Twente’ onthuld bij museum de Twentse Welle in Enschede. Het team is al sinds september bezig met het ontwerpen en bouwen van deze boot op zonne-energie.

In het hemelvaartsweekend vindt de eerste race plaats: de Eneco Zonnebootrace in Akkrum, Friesland. De Conrad Solar Boat Twente is ruim 7 meter lang en weegt ongeveer 110 kilo. De topsnelheid ligt op 45 kilometer per uur. Zulke hoge snelheden zijn alleen mogelijk op draagvleugels. Dat zijn vleugels die een halve meter onder de romp bevestigd zijn en de romp vanaf een snelheid van 20 kilometer per uur boven het water uit tillen.

De energie wordt opgewekt door dunne filmzonnecellen. De zonnecellen zijn buigbaar en het is voor het eerst dat deze techniek op een zonneboot toegepast wordt. Het hoogtepunt van dit jaar is voor het team 2 maanden later: het WK in Monaco. Voor het vervoer van de boot naar de race in Monaco is nog een lange trailer nodig. Om deze aan te kunnen schaffen loopt momenteel een crowdfundingscampagne.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • België
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zelfstroom zoekt een accountmanager Binnendienst.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!