Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Andries Gryffroy (N-VA): 'Nauwelijks zonnepanelen in Vlaamse steden’
(foto: Stock)

Andries Gryffroy (N-VA): 'Nauwelijks zonnepanelen in Vlaamse steden’

Andries Gryffroy, Vlaams Parlementslid namens de N-VA, stelt er ‘nauwelijks zonnepanelen op particuliere daken zijn in Vlaamse steden’. De prooi als de Vlaamse energieminister Tommelein de doelstelling wil halen.

‘Vooral in de stedelijke gebieden zijn er beduidend minder’, stelt Gryffroy. Zo telt Antwerpen per 1.000 inwoners 31,5 kilowattpiek aan zonnepanelen. Ook steden als Gent (82 kilowattpiek), Leuven (92 kilowattpiek) en Mechelen (94 kilowattpiek) doen het minder goed. De Limburgse grensgemeente Kinrooi is de beste leerling van de klas, met een vermogen van bijna 475 kilowattuur per 1.000 inwoners. Deden alle gemeenten het even goed als Kinrooi, dan telde Vlaanderen 8 miljoen extra zonnepanelen.’

Dat in de verstedelijkte gebieden minder zonnepanelen op de daken liggen, heeft volgens Gryffroy te maken met het minder beschikbaar zijn van individuele daken. ‘Met mijn eerdere conceptnota over “zonnedelen” wil ik investeringen in zonnepanelen op andermans dak mogelijk maken. Zo kunnen ook burgers of ondernemingen met een ongeschikt dak investeren in zonne-energie’, legt hij uit.

Opvallend is volgens de politicus verder dat in rijkere gemeenten in verhouding niet meer zonnepanelen op de daken liggen dan in armere gemeenten. Zo blijkt er geen statistisch verband te bestaan tussen het aantal zonnepanelen per 1.000 inwoners in een gemeente en het gemiddeld belastbaar inkomen per inwoner.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Navetto zoekt:

Accountmanager Noord-West en Accountmanager Zuid-West Nederland

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Saman Groep zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!