Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Andries Gryffroy (N-VA): 'Nauwelijks zonnepanelen in Vlaamse steden’
(foto: Stock)

Andries Gryffroy (N-VA): 'Nauwelijks zonnepanelen in Vlaamse steden’

Andries Gryffroy, Vlaams Parlementslid namens de N-VA, stelt er ‘nauwelijks zonnepanelen op particuliere daken zijn in Vlaamse steden’. De prooi als de Vlaamse energieminister Tommelein de doelstelling wil halen.

‘Vooral in de stedelijke gebieden zijn er beduidend minder’, stelt Gryffroy. Zo telt Antwerpen per 1.000 inwoners 31,5 kilowattpiek aan zonnepanelen. Ook steden als Gent (82 kilowattpiek), Leuven (92 kilowattpiek) en Mechelen (94 kilowattpiek) doen het minder goed. De Limburgse grensgemeente Kinrooi is de beste leerling van de klas, met een vermogen van bijna 475 kilowattuur per 1.000 inwoners. Deden alle gemeenten het even goed als Kinrooi, dan telde Vlaanderen 8 miljoen extra zonnepanelen.’

Dat in de verstedelijkte gebieden minder zonnepanelen op de daken liggen, heeft volgens Gryffroy te maken met het minder beschikbaar zijn van individuele daken. ‘Met mijn eerdere conceptnota over “zonnedelen” wil ik investeringen in zonnepanelen op andermans dak mogelijk maken. Zo kunnen ook burgers of ondernemingen met een ongeschikt dak investeren in zonne-energie’, legt hij uit.

Opvallend is volgens de politicus verder dat in rijkere gemeenten in verhouding niet meer zonnepanelen op de daken liggen dan in armere gemeenten. Zo blijkt er geen statistisch verband te bestaan tussen het aantal zonnepanelen per 1.000 inwoners in een gemeente en het gemiddeld belastbaar inkomen per inwoner.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!