Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Opening eerste Buurtstroomproject in Utrecht
(foto: Esdec)

Opening eerste Buurtstroomproject in Utrecht

‘Buurtstroom Hoograven de A.R.M.’ wordt binnenkort in gebruik genomen, het is het eerste collectieve zonnestroomproject in de gemeente Utrecht via de postcoderoosregeling.

Sinds begin 2016 werkt men bij Energie-U aan het opzetten van zonnestroomprojecten op grote daken in Utrecht. In Utrecht noemen ze de postcoderoosprojecten Buurtstroom. Met Buurtstroom investeren buurtgenoten gezamenlijk in zonnepanelen. Tijdens de Utrechtse Zon-10-daagse – die vandaag van start gaat en tot 18 mei duurt – opent Buurtstroom het op het dak van kringloopwinkel de A.R.M. in Hoograven.

Op het dak van de kringloopwinkel zijn 250 zonnepanelen geplaatst van 265 wattpiek. Deze zijn samen goed voor 66,3 kilowattpiek. Deelnemers konden investeren in één of meer zonnepanelen. Bij dit project investeren 45 leden gemiddeld in 4,7 panelen. Stichting Kringloopcentrum Utrecht de A.R.M. is de eigenaar van de gebouwen van het kringloopbedrijf aan de Verlengde Hoogravenseweg. Deze stichting heeft het dak beschikbaar gesteld aan Buurtstroom Hoograven de A.R.M. en tevens geïnvesteerd in 40 panelen.

De gemeente heeft inmiddels ook het eerste gemeentedak ter beschikking gesteld aan Buurtstroom; het dak van Buurthuis Zuilen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Servicemonteur Zonnestroom

KiesZon zoekt een Servicemonteur Zonnestroom
Fulltime • Nederland
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!