Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Startschot bouw zonnepark Gansenwoirt van 7.200 zonnepanelen nabij
(foto: Gerard Verschooten)

Startschot bouw zonnepark Gansenwoirt van 7.200 zonnepanelen nabij

Energie van Hollandsche bodem gaat medio juni van start met het plaatsen van 2 pv-installaties op het bedrijventerrein InnoFase in Duiven. Het gaat in totaal om 7.200 zonnepanelen.

Zonnepark Gansenwoirt I en Gansenwoirt II liggen op een steenworp afstand van elkaar en zijn elk rond de 1,2 hectare groot. Voor de eerste schop daadwerkelijk de grond ingaat, is er nog een laatste mogelijkheid om alsnog te participeren in het postcoderoosproject van Energie van Hollandsche bodem.

Gansenwoirt II is door Energie van Hollandsche bodem namelijk ruim 1,5 jaar geleden opengesteld voor omwonenden. ‘Erik Zweers, directeur van Energie van Hollandsche bodem: ‘Gansenwoirt II biedt als postcoderoosproject mensen die in de aangrenzende postcodegebieden wonen de mogelijkheid mee te doen. Ook ondernemers met een kleinverbruikersaansluiting tot maximaal 10.000 kilowattuur per jaar komen hiervoor in aanmerking. Mits natuurlijk actief in het postcodegebied.’ Op dinsdag 16 mei aanstaande om 24.00 uur ’s nachts, sluit Energie van Hollandsche bodem de mogelijkheid om nog zonnepanelen te kopen.

Dat er na de sluiting geen zonnepanelen meer door derde gekocht kunnen worden is wettelijk bepaald. Het postcoderoos-deel van een zonneproject moet een eigen aansluiting krijgen en het vermogen van het postcoderoos-deel bepaalt de grootte van de aansluiting.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
KiesZon zoekt:

AC Engineer

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!