Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Crowdfunding moet Solar Boat Twente naar Monaco brengen
(foto: Solar Boat Twente)

Crowdfunding moet Solar Boat Twente naar Monaco brengen

Solar Boat Twente is een crowdfunding-campagne gestart. Daarmee hoopt het team de trailer te financieren die nodig is om de boot naar de races in Monaco te vervoeren.

De 15 studenten van Solar Boat Twente over hun  project: ‘Wij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft, dus willen we laten zien wat er nu al mogelijk is met de huidige techniek.’ Daarom gaat het team meedoen aan de Monaco Solar Electric Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneboten in Monaco. Hier is het doel om top-3 te finishen met de Twentse boot.

De boot wordt op dit moment gebouwd, maar om het ruim 7 meter lange vaartuig naar de wedstrijden te vervoeren is een grote trailer nodig. Voor het bouwen van de boot werkt het team samen met verschillende partners om de nieuwste technieken te kunnen implementeren. Het transport van de boot is echter nog niet ondergebracht.

Teamleider Jasper over hetgeen crowdfunders er voor terug krijgen: ‘We zetten alle donateurs in het zonnetje! Dat varieert van een sleutelhanger of een kaartje uit Monaco tot aan een persoonlijke boodschap op de trailer. Op de onthulling mag je eigenhandig je boodschap op de trailer komen schrijven. De actie loopt tot eind mei, dan staan we al aan de start van de Eneco Zonnebootrace en rijden we met onze boot op de trailer naar Friesland.’

Op 18 mei vindt de feestelijke onthulling plaats van de Conrad Solar Boat Twente bij museum de Twentse Welle.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
REC zoekt:

Account Manager

REC zoekt een accountmanager
Fulltime • Nederland
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!