Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energie-U maakt handleiding voor huurders die zonnepanelen willen
(foto: Stock)

Energie-U maakt handleiding voor huurders die zonnepanelen willen

Omdat het, vergeleken met een koopwoning, vaak lastiger is om op een huurwoning zonnepanelen te plaatsen heeft Energie-U voor huurders die zonnepanelen willen een handleiding gemaakt.

In de handleiding staat uitgelegd hoe zonne-energie werkt, hoe de financiële kant eruitziet en hoe Utrechtse corporaties ermee bezig zijn. In de handleiding staan tevens verschillende voorbeelden van Utrechtse huurders die laten zien dát het kan en hoe het lukt. Eén van de voorbeelden van een geslaagd project is het project in de Kersentuin in Leidsche Rijn.

De uitdaging in dit project, een combinatie van koop- en huurwoningen, was om tot een eerlijke verdeling van het dakoppervlak te komen. In de VvE-statuten is daarom vastgelegd dat iedereen, huurder of koper en ongeacht of er sprake is van een eigen dak, recht heeft op evenveel dakoppervlak. De eigenaar van de huurwoningen en deelnemer van de VvE, de woningcorporatie Portaal, ging hiermee akkoord. Per huurwoning is er een contract opgesteld onder de regeling Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) van de woningbouwcorporatie.

Bij verhuizing hoeven ze de zonnepanelen niet te verwijderen, maar krijgen ze een vergoeding. Bij de Kersentuin is uiteindelijk niet voor een collectief project gekozen maar voor een individuele regeling. Elektriciteit terugleveren via de eigen meter levert namelijk de hoogste vergoeding op.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Junior Projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Junior Projectleider
Fulltime • Arnhem
VDH Solar zoekt:

Allround magazijnmedewerker

VDH Solar zoekt een allround magazijnmedewerker
Fulltime • Hazerswoudedorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!