Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BrummenEnergie: 9.500 zonnepanelen voor solarpark Elzenbos
(foto: Pixabay)

BrummenEnergie: 9.500 zonnepanelen voor solarpark Elzenbos

Een solarpark op een terrein van 8,5 hectare grond in de Elzenbos in Brummen is volgens BrummenEnergie financieel haalbaar. Daarmee is de weg vrij voor een zonnepark van 9.500 zonnepanelen.

Het is de voorlopige conclusie van het verkennend onderzoek dat BrummenEnergie in opdracht van de gemeente Brummen heeft uitgevoerd. Een werkgroep van 3 leden van BrummenEnergie heeft, onder leiding van bestuurslid Jaap Ypma, het verkennend onderzoek uitgevoerd. Het gaat om een stuk landbouwgrond met bestemming woningbouw, dat voorlopig niet op die manier wordt ingevuld. Ongeveer 8,5 hectare in het gebied tussen de Elzenbosweg, Meengatstraat en de provinciale weg N348.

Het solarveld vormt het basisscenario in het verkennend onderzoek. Daarnaast zijn er 4 scenario’s opgesteld waarin het solarpark in verschillende settings op het terrein kan worden aangelegd. Bijvoorbeeld in combinatie met een parkachtige omgeving, al of niet met een speel- en recreatieveld, of een snellaadstation voor elektrische auto’s. De gemeente kan een keuze maken uit de verschillende scenario’s, zodat de meest passende en gewenste ontwikkeling in het gebied ontstaat.

Nu in Solar Magazine

September 2017

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: TULiPPS Solar start zonnepanelenproductie in Waalwijk op Energyra wil zonnepanelenfabriek in Zaandam: ‘Kans dat het faalt minder dan 5 procent’ Designbureaus nemen...
Vacatures
Slim opgewekt! zoekt:

PV Engineer

Slim opgewekt! zoekt een PV engineer.
Fulltime • Arnhem
Lightsource zoekt:

Project Development Manager

Lightsource zoekt een Project Development Manager.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!