Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Steun voor idee zonnetapijt op kunstgrasvelden
(foto: Pixabay)

Steun voor idee zonnetapijt op kunstgrasvelden

De gemeente Zwolle heeft een bijdrage van 15.000 euro toegezegd om een ondernemersidee verder te ontwikkelen: flexibele zonnepanelen die over een kunstgrasveld kunnen worden uitgerold.

Initiatiefnemers van dit ‘zonnetapijt’ zijn eredivisie-volleyballer Jelle Hilarius, Robert Colijn van Blauwvinger energie en Jaap Fris en Niels Moshagen van bureau Mindt. Zij hebben hun idee gepitched bij wethouder René de Heer en doen nu met succes een beroep op het Stimuleringsfonds Initiatiefrijk Zwolle.

In principe zouden alle kunstgrasvelden, maar bijvoorbeeld ook tennisbanen, met het tapijt kunnen worden ‘bekleed’ wanneer de velden niet worden bespeeld. De initiatiefnemers willen het idee verder uitwerken, samen met onder andere de regionale tapijtindustrie en diverse initiatieven in de regio voor energieopslag. Ze denken dat dit idee wereldwijde toepassingsmogelijkheden heeft en hopen dat het ontwikkeld en geproduceerd kan worden in de regio Zwolle. Flexibele en uitrolbare zonnepanelen bestaan al, maar zijn nu nog niet geschikt voor directe toepassing op kunstgrasvelden. In totaal is ruim 50.000 euro nodig om alle organisatorische, technische en financiële voorwaarden in beeld te krijgen.

Vorig maand ontving Social Impact Day Zwolle een bijdrage van 15.000 euro uit het Stimuleringsfonds Initiatiefrijk Zwolle. De organisatie van Social Impact Day wil sociaal ondernemen in Overijssel en specifiek Zwolle vieren, stimuleren en faciliteren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2017

De juni-editie van Solar Magazine bevat artikelen over:   NEN1010: installatiekwaliteit continu onder druk, roep om opleverkeuring Vlaamse energieminister Bart Tommelein 1 jaar op zijn post: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor...
Vacatures
Solarclarity zoekt:

Manager binnendienst

Solarclarity zoekt een manager binnendienst.
Fulltime • Weesp
Slimopgewekt zoekt:

Werkvoorbereider

Slimopgewekt zoekt een werkvoorbereider.
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!