Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen huldigt 275.000ste dak met zonnepanelen in, netbeheerders gaan freeriders opsporen
(foto: Infrax/Eandis)

Vlaanderen huldigt 275.000ste dak met zonnepanelen in, netbeheerders gaan freeriders opsporen

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, heeft Johan en An Bogaert uit Aalst in de bloemetjes gezet. Zij zijn de trotse eigenaars van de 275.000ste geregistreerde zonnepaneleninstallatie in Vlaanderen.

Het Vlaamse elektriciteitsnet is in volle verandering. Dat heeft ook gevolgen voor het beheer ervan. Waar technici van Infrax of Eandis vroeger altijd perfect wisten waar precies stroom op het net werd geplaatst, is dat met de vele aangesloten zonnepanelen niet altijd meer het geval. Niet alle installaties worden immers door de eigenaars bij de netbeheerders aangemeld. Zo vergaten 3.403 Vlamingen in 2016 hun pv-systeem aan te melden.

Vanaf 1 juni gelden dan ook een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen. Vanaf dan worden de netbeheerders decretaal verplicht niet-aangemelde installaties in hun werkgebied actief op te sporen. Installateurs van zonnepanelen zullen lijsten van de door hen geplaatste installaties aan de netbeheerders moeten bekendmaken. Eigenaren die hun zonnepanelen niet binnen een redelijke termijn bij hun netbeheerder aanmelden kan een boete worden opgelegd.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Solesta zoekt:

Projectleider

Solesta zoekt een projectleider.
Fulltime • Nijmegen
Libra Energy zoekt:

Projectmedewerker duurzame energie

Libra Energy zoekt een projectmedewerker duurzame energie.
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!