Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen huldigt 275.000ste dak met zonnepanelen in, netbeheerders gaan freeriders opsporen
(foto: Infrax/Eandis)

Vlaanderen huldigt 275.000ste dak met zonnepanelen in, netbeheerders gaan freeriders opsporen

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, heeft Johan en An Bogaert uit Aalst in de bloemetjes gezet. Zij zijn de trotse eigenaars van de 275.000ste geregistreerde zonnepaneleninstallatie in Vlaanderen.

Het Vlaamse elektriciteitsnet is in volle verandering. Dat heeft ook gevolgen voor het beheer ervan. Waar technici van Infrax of Eandis vroeger altijd perfect wisten waar precies stroom op het net werd geplaatst, is dat met de vele aangesloten zonnepanelen niet altijd meer het geval. Niet alle installaties worden immers door de eigenaars bij de netbeheerders aangemeld. Zo vergaten 3.403 Vlamingen in 2016 hun pv-systeem aan te melden.

Vanaf 1 juni gelden dan ook een aantal strengere regels voor het aanmelden van zonnepanelen. Vanaf dan worden de netbeheerders decretaal verplicht niet-aangemelde installaties in hun werkgebied actief op te sporen. Installateurs van zonnepanelen zullen lijsten van de door hen geplaatste installaties aan de netbeheerders moeten bekendmaken. Eigenaren die hun zonnepanelen niet binnen een redelijke termijn bij hun netbeheerder aanmelden kan een boete worden opgelegd.

Nu in Solar Magazine

Maart 2018

Maasvlakte verwelkomt grootste zonnepanelentestlab van Europa: ‘Helft van zonnepanelenimport haven Rotterdam op kwaliteit controleren’ Miljoenensubsidies voor solar innovaties: zonnecel als autolak, pv-vlotten van schuimrubber en...
Vacatures
TechniQ Energy zoekt:

Technisch verkoper binnendienst

TechniQ Energy zoekt een technisch verkoper binnendienst.
Fulltime • Serooskerke
Slimopgewekt! zoekt:

Servicemonteur Duurzame Installaties

Slimopgewekt! zoekt een servicemonteur Duurzame Installaties
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!