Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgische spoorwegen installeren 1.886 zonnepanelen
(foto: NMBS)

Belgische spoorwegen installeren 1.886 zonnepanelen

In Schaarbeek zijn door spoorwegonderneming NMBS 3 nieuwe pv-installaties in gebruik genomen. Het gaat om 1.886 panelen. Ook plant de spoorwegonderneming een nieuwe installatie in Vorst, met dubbel zo hoog vermogen.

De zonnepanelen zijn geplaatst op de daken van het museum ‘Train World’, een administratief gebouw en een werkplaats voor treinonderhoud. In totaal produceren de zonnepanelen 500.000 kilowattuur elektriciteit per jaar. Overigens zal het grootste deel van de stroom in de gebouwen zelf worden gebruikt.

De NMBS ging voor het plaatsen van de installaties in Schaarbeek een samenwerking aan met ontwikkelaar Orka. Orka neemt de investering voor zijn rekening en staat voor een periode van 10 jaar in voor exploitatie en onderhoud. Na 10 jaar wordt NMBS eigenaar van de installatie.

NMBS is nog van plan om ook het dak van de onderhoudspost van Vorst te voorzien van zonnepanelen. Het gaat om een installatie met een dubbel zo groot vermogen als dat van de 3 installaties in Schaarbeek samen. Een tender daarvoor moet nog worden uitgeschreven.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
LightsourceBP zoekt:

Project Developer

LightsourceBP is looking for a Project Developer.
Fulltime • Netherlands
Statkraft zoekt:

Lead Business and Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!