Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Revolverend Fonds Groningen geeft lening aan pv-systeem van 600 zonnepanelen
(foto: Esdec)

Revolverend Fonds Groningen geeft lening aan pv-systeem van 600 zonnepanelen

6 projecten krijgen in totaal een bijdrage van 1,6 miljoen euro uit het Revolverend Fonds Groningen. Een deel van dit bedrag gaat naar de Hogelander Energie Coöperatie voor de plaatsing van 600 zonnepanelen.

Het totaal aan investeringen van alle projecten is zo'n 8 miljoen euro. Het betreft de aanvraag voor led-verlichting, zonnepanelen, driedubbel glas, 2 keer maatregelen voor energiebesparing en de aankoop van een dorpswinkel.

De Hogelander Energie Coöperatie die, samen met de Groninger Energie Koepel en projectbureau Ecoop, een zonnedak van ruim 600 zonnepanelen realiseert in Wehe den Hoorn krijgt een lening van het fonds. Raymond Kruyer van projectbureau Ecoop: ‘De lening is voor ons een mooie start om ook andere partijen mee te krijgen in de financiering.’

Het Revolverend Fonds Groningen, met daarin 25 miljoen euro, is er voor maatschappelijke initiatieven in de zorg, leefbaarheid of energie. Alleen bedrijven, overheden, organisaties, stichtingen en coöperaties kunnen een aanvraag indienen. Het geld wordt verstrekt in de vorm van een lening. Als het geld eenmaal is terugbetaald vloeit het met rente of rendement terug in het fonds. Het kan dan weer opnieuw gebruikt worden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur zonnepanelen (20x)

Zelfstroom zoekt een Monteur zonnepanelen (20x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht |
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!