Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Revolverend Fonds Groningen geeft lening aan pv-systeem van 600 zonnepanelen
(foto: Esdec)

Revolverend Fonds Groningen geeft lening aan pv-systeem van 600 zonnepanelen

6 projecten krijgen in totaal een bijdrage van 1,6 miljoen euro uit het Revolverend Fonds Groningen. Een deel van dit bedrag gaat naar de Hogelander Energie Coöperatie voor de plaatsing van 600 zonnepanelen.

Het totaal aan investeringen van alle projecten is zo'n 8 miljoen euro. Het betreft de aanvraag voor led-verlichting, zonnepanelen, driedubbel glas, 2 keer maatregelen voor energiebesparing en de aankoop van een dorpswinkel.

De Hogelander Energie Coöperatie die, samen met de Groninger Energie Koepel en projectbureau Ecoop, een zonnedak van ruim 600 zonnepanelen realiseert in Wehe den Hoorn krijgt een lening van het fonds. Raymond Kruyer van projectbureau Ecoop: ‘De lening is voor ons een mooie start om ook andere partijen mee te krijgen in de financiering.’

Het Revolverend Fonds Groningen, met daarin 25 miljoen euro, is er voor maatschappelijke initiatieven in de zorg, leefbaarheid of energie. Alleen bedrijven, overheden, organisaties, stichtingen en coöperaties kunnen een aanvraag indienen. Het geld wordt verstrekt in de vorm van een lening. Als het geld eenmaal is terugbetaald vloeit het met rente of rendement terug in het fonds. Het kan dan weer opnieuw gebruikt worden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Eigenenergie.net zoekt:

DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)

Eigenenergie.net zoekt een DC Monteur (zonnepaneelinstallaties, 3x)
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!