Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarMiles van start: Groningers willen zonnestroom gebruiken voor elektrische auto’s
(foto: Stock)

SolarMiles van start: Groningers willen zonnestroom gebruiken voor elektrische auto’s

Onderzoeker Kathelijne Bouw en haar team van het kenniscentrum Energie van de Hanzehogeschool Groningen gaan kijken of de gebruikers van elektrische auto’s overtollige zonne-energie kunnen gaan benutten.

De batterijen van elektrische auto's kunnen volgens de onderzoekers worden geladen op het moment dat er een overschot van zonne-energie ontstaat; op die wijze kunnen pieken op het net worden getemperd. Het onderzoekteam van de Hanzehogeschool Groningen gaat samen met Amelander Energie Coöperatie, Grunneger Power, Energy Expo en Enexis in het project SolarMiles onderzoeken hoe de mobiliteitsvraag van gebruikers en de buffercapaciteit in het net slim aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Het uitgangspunt van Solar Miles is dat de Amelander Energie Coöperatie en Grunneger Power, de 'eigen' opgewekte zonne-energie (red. van privé of collectieve zonnepanelen) gaan gebruiken voor mobiliteit. De beide energie coöperaties willen zowel op Ameland als in Groningen elektrische deelauto’s introduceren die zoveel mogelijk worden geladen op momenten dat zonnepanelen meer energie produceren dan er vraag is. Het project wordt uitgevoerd met subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Leerling Monteur

Zonneplan zoekt een Leerling Monteur
Fulltime • Nederland
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!