Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gent start campagne ‘Gent Zonnestad’ om aantal pv-installaties te verdubbelen
(foto: Stock)

Gent start campagne ‘Gent Zonnestad’ om aantal pv-installaties te verdubbelen

Om het aantal opgestelde zonnepanelen in haar stad te verdubbelen, is het Vlaamse Gent de campagne Gent Zonnestad gestart. Het is een gezamenlijk initiatief met de burgercoöperatie EnerGent.

Zonnepanelen van Trina Solar worden hierbij aangeboden door EnerGent door middel van een groepsaankoop met vooraf bepaalde prijzen.

De organisatie over de groepsaankoop: ‘We willen in het Gentse echt een campagne, een beweging van de grond krijgen rond de zonnekracht. Als zoveel mogelijk mensen de kracht van de zon capteren, wordt Gent een zonnestad. Je kan als particulier je zonnepanelen bij ons bestellen, maar ook je buren en vrienden meebrengen, en misschien kunnen we heuse “zonnestraten” creëren in Gent. Mensen die geen eigen dak hebben, willen we de kans bieden om te investeren in grotere installaties. EnerGent wil immers ook rendabele grotere zonneprojecten van de grond krijgen.’

Voor die grotere PV-projecten (red. 10 kilowattpiek of meer) zoekt EnerGent nog geschikte daken. De daken moeten voldoende groot zijn, weinig of geen schaduw hebben en de gebruiker van het gebouw heeft bij voorkeur een verbruik van 15.000 kilowattuur elektriciteit per jaar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Representative (Nederland)

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!