logo
wvhj2023
(foto: Tempress Systems)
(foto: Tempress Systems)
20 maart 2017

Tempress bouwt in Vaassen grootste zonnepark met bifacial zonnepanelen

Machinebouwer Tempress Systems is in Vaassen begonnen met de bouw van het grootste Europese zonnepark dat uitgerust is met bifacial zonnepanelen.

Het zonnepark krijgt een vermogen van 400 kilowattpiek en wordt uitgerust met zonnepanelen van Yingli Solar, te weten n-type Panda bifacial zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren door Tempress Systems samen met Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en Yingli Solar ontwikkeld.

Het zonnepark dat nog voor de zomer opgeleverd moet worden, wordt direct naast het hoofdgebouw van Tempress Systems gerealiseerd. In totaal worden er 1.428 zonnepanelen met een vermogen van 275 tot 280 wattpiek per stuk geplaatst.

Het zonnepark is ontwikkeld in samenwerking met Sparkling Projects en de engineering en installatie wordt verzorgd door Schulz Systemtechnik. Het Duitse Benz Alusysteme levert het montagesysteem terwijl APsystems de micro-omvormers levert. Het zonnepark – dat gerealiseerd wordt met SDE+-subsidie, wordt ten slotte gefinancierd door ASN Bank.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten