Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Almere start aanbesteding voor zonnepark van ten minste 15 megawattpiek
(foto: Pixabay)

Gemeente Almere start aanbesteding voor zonnepark van ten minste 15 megawattpiek

De gemeente Almere is een aanbesteding gestart voor het realiseren van een zonnepark op bedrijventerrein de Vaart 4. Het doel is om te komen tot een opstalovereenkomst voor de realisatie van het zonnepark.

Het opstalrecht houdt de verplichting in het perceel tijdens de looptijd uitsluitend te benutten voor het oprichten en exploiteren van een zonnepark met een vermogen van ten minste 15 megawattpiek.

De looptijd van het opstalrecht is 20 jaar, met een mogelijkheid tot een éénmalige verlenging van 5 jaar. In de rapportage ‘Zonnevelden in Almere’ (2015) zijn de gebieden de Vaart 4 en Stichtsekant aangewezen als geschikte plekken voor de realisatie en exploitatie van zonneparken op gemeentegrond. De gronden zijn gemeentelijk eigendom en de betreffende percelen zullen voorlopig niet in gebruik worden genomen. Er is door Almere besloten om met 1 locatie te starten. Daarvoor komt bedrijventerrein de Vaart 4 nu als meest aantrekkelijk naar voren. Het betreft een perceel van circa 25 hectare.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!