Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voetbalstadion NAC in 2017 energieneutraal dankzij 1.900 zonnepanelen
(foto: NAC)

Voetbalstadion NAC in 2017 energieneutraal dankzij 1.900 zonnepanelen

De gemeente Breda gaat nog eens 20 gebouwen verduurzamen. In juli 2016 besloot de gemeente al tot het verduurzamen van 49 gebouwen. In 2017 wordt onder meer het voetbalstadion van NAC energieneutraal.

De totale investering voor de gemeente bedraagt 18,6 miljoen euro. Naast het plaatsen van led-verlichting zijn maatregelen bijvoorbeeld het isoleren van daken, het aanbrengen van tripple glas en het plaatsen van zonnepanelen. Voor 24 gebouwen is namelijk SDE+-subsidie toegekend voor het plaatsen van zonnepanelen. In het geval van het stadion van NAC zou het gaat om 1.900 zonnepanelen.

Het uitvoeringsprogramma van de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed beslaat nu 69 gebouwen die de gemeente tot 2025 aan gaat pakken en waarmee deze gebouwen samen op een gemiddeld energielabel A komen. Breda wil alle gemeentegebouwen energieneutraal hebben in 2044.

In 2017 zal naast het NAC-stadion ook gymzaal de Kroeten aan de Moeraszegge volledig energieneutraal worden. Nog eens 7 andere gebouwen – zoals districtsposten, een milieustation en een wijkcentra – worden eveneens energieneutraal gemaakt in de komende 5 jaar.

Om de subsidie te verzilveren moet de gemeente Breda binnen 1 jaar na het ontvangen van de beschikkingen opdracht geven aan een bedrijf voor de plaatsing van de zonnepanelen. Om aan dit laatste te kunnen voldoen zal er een aanbesteding plaatsvinden voor een  raamovereenkomst met een leverancier. Met 11 gebouwen is volgens Breda al gestart met de (voorbereiding op) de uitvoering welke in het eerste en tweede kwartaal van 2017 gaan plaatsvinden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
ESTG zoekt:

Inside Sales medewerker Scandinavië

32-40 uur - Heteren, Poort van Midden Gelderland Oranje 9, 6666 LV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!