Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Competitie ‘Van een Leien Dakje’ van start voor zonnepanelen op monumenten
(foto: Nudge)

Competitie ‘Van een Leien Dakje’ van start voor zonnepanelen op monumenten

Netwerkbedrijf Alliander, BOEi, Wijnhuisfonds, Nudge en de gemeenten Zutphen en Leeuwarden lanceren de competitie Van een Leien Dakje. Het doel? Zonnepanelen op monumenten realiseren.

Met de competitie zoeken de partijen ‘naar innovatieve, ambitieuze en realiseerbare zonne-energie oplossingen voor monumentale panden’. De centrale vraag van de competitie luidt ‘hoe kun je het onbenutte dakoppervlak duurzaam gebruiken en tegelijkertijd het monumentale karakter van het pand behouden?’

Monumenten vragen volgens de initiatiefnemers om maatwerk en een aanpak die de monumentale waarde van een pand in ere houdt. Pandeigenaren kunnen vaak niet de standaardmaatregelen gebruiken om monumentale gebouwen energiezuiniger te maken met zonne-energie. De zichtlocatie van monumenten, waardevolle historische dakbedekking en/of ligging binnen een beschermd stadsgezicht maken dat de standaard oplossingen vaak niet voldoen.

De competitie is een open oproep aan ruimtelijke ontwerpers, architecten, monumentenexperts, zonne-energie-experts, studenten, inwoners of andere geïnteresseerden om een ontwerp in te dienen voor een dakdeel van de monumenten Dat Bolwerck in Zutphen of de Blokhuispoort in Leeuwarden. In mei krijgen belangstellenden de kans de daken te bezichtigen tijdens een rondleiding. Geïnteresseerden hebben tot medio september de mogelijkheid om een ontwerp in te dienen. Deelnemers maken kans op een geldprijs van in totaal 3.500 euro.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Klantenservice medewerker

Zonmaat zoekt een klantenservice medewerker.
Fulltime • Heerhugowaard
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!