Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Premier Rutte bekent nog geen zonnepanelen te hebben, installateur stuur offerte via Twitter
(foto: AD/Solar Turn)

Premier Rutte bekent nog geen zonnepanelen te hebben, installateur stuur offerte via Twitter

Premier Rutte heeft tijdens de aftrap van de interviewreeks ‘Van Torentje naar Torentje’ bekend geen zonnepanelen te hebben. De ad remme pv-installateur Lennaert van der Kroon stuurde de premier direct een offerte.

Premier Mark Rutte heeft tijdens de aftrap van de interviewreeks ‘Van Torentje naar Torentje’ bekend nog geen zonnepanelen te hebben. De ad remme pv-installateur Lennaert van der Kroon stuurde de minister-president nog dezelfde dag een offerte. De conclusie? Zonnepanelen renderen ook voor premier Rutte.

De premier werd door politiek commentator Ferry Mingelen en Tubantia-hoofdredactrice Martha Riemsma een uur lang geïnterviewd als eerste gast in de interviewreeks.

Op de vraag van Mingelen of Rutte zijn eigen appartement met zonnepanelen is uitgerust, reageerde de premier op de voor hem karakteristieke wijze met een glimlach op het gezicht dat hij na thuiskomst direct zou uitrekenen wat hem dat op financieel vlak zou opleveren. Interviewer Ferry Mingelen toonde zich eveneens van zijn scherpe kant: 'Je zou het ook voor het milieu kunnen doen', aldus Mingelen.

Lennaert van de Kroon van installatiebedrijf Solar Turn - dat sinds 2011 actief is in zonnepanelen - schrijft het volgende aan premier Rutte: 'Gezien uw opmerking over zonnepanelen vanmiddag heb ik direct het rekenwerk voor u gedaan en ook meteen een offerte opgesteld!'

Een zonnepanelensysteem met 6 panelen - goed voor 1,62 kiloawttpiek - zou premier Rutte volgens Kroon 1.928,80 euro kosten. De jaarlijkse productie zou circa 1.377 kilowattuur bedragen; bij een kilowattuurprijs van 19 eurocent goed voor een jaarlijkse besparing van 261,63 euro. Met de huidige salderingsregeling betekent dit volgens Kroon voor premier Rutte een terugverdientijd van 7,3 jaar.

Het videofragment met Rutte zijn reactie op de vraag van Mingelen is hieronder te bekijken.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!