Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste energieneutrale flatgebouw in provincie Utrecht dankzij zonnepanelen
(foto: Provincie Utrecht)

Eerste energieneutrale flatgebouw in provincie Utrecht dankzij zonnepanelen

Woonstichting SSW in De Bilt heeft het eerste flatgebouw in de provincie Utrecht dat energieneutraal is in gebruik genomen. Er zijn onder meer 290 zonnepanelen geplaatst.

Comfortabeler wonen en lage energielasten was het doel van de renovatie. De 28 portieketageflats aan de Van Houtenweg uit 1962 hadden gemiddeld energielabel F. Na de renovatie kregen ze het predicaat ‘nul-op-de-meter’. Omdat de installaties in de woningen en op het flatgebouw net zoveel energie genereren als ze verbruiken. Dit was onder meer mogelijk door de zonnepanelen op het dak, driedubbel glas en een warme jas van een dik pak isolatie. De 36 appartementen in het flatgebouw aan de Van Erpweg  gaan van energielabel ‘F’ naar label ‘A’.

De pilot krijgt volgens de betrokkenen zeker navolging. Van den Berg: ‘Dit is een project waar de provincie Utrecht heel enthousiast van wordt.’ De provincie heeft samen met de Economic Board Utrecht de NOM Alliantie Utrecht opgericht. Hierin werken ze met veel partijen, waaronder gemeenten en bouwbedrijven. Samen hebben ze de ambitie om 50.000 NOM-woningen te bouwen in de provincie Utrecht.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Solar Tester zoekt:

Technisch commercieel medewerker

Solar Tester zoekt een technisch commercieel medewerker
Solar Tester • Schinnen
Anoniem zoekt:

(Senior) Ontwikkelaar Zon

Een anoniem bedrijf zoekt een (senior) ontwikkelaar Zon.
Fulltime • Randstad/Midden-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!