Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Friesland investeert 50 miljoen euro in zonne-energie en biogas
(foto: Pixabay)

Waterschap Friesland investeert 50 miljoen euro in zonne-energie en biogas

Waterschap Friesland wil in 2020 40 procent van haar energie duurzaam opwekken met zonne-energie en biogas. Het waterschap wil daarom de komende 3 jaar 50 miljoen investeren in het plaatsen van zonnepanelen.

Deze zonnepanelen komen op eigen terreinen en gebouwen en het geld is daarnaast bestemd voor de productie van 2,7 miljoen kubieke meter extra biogas uit slib van de rioolwaterzuiveringsinstallaties. Met name op het terrein van haar afvalwaterzuiveringen is ruimte voor het plaatsen van ca. 40.000 zonnepanelen. Dat staat in de Energiebeleidsnota van Wetterskip Fryslân. Het algemeen bestuur moet nog akkoord gaan met de nota.

In 2015 ondertekende Wetterskip, samen met de andere Nederlandse waterschappen en het Rijk, het Klimaatverdrag van Parijs. In dit klimaatakkoord zijn forse afspraken gemaakt op het gebied van energiebeperking en de opwekking van eigen duurzame energie. Dagelijks bestuurder Egbert Berenst van Wetterskip Fryslân: ‘De afspraak met het Rijk is dat we als waterschappen jaarlijks 2 procent energie-efficiëntie gaan realiseren. In de Energiebeleidsnota staan de kaders en uitgangspunten hoe Wetterskip Fryslân de komende jaren deze afspraken denkt te gaan realiseren. We willen in ieder geval als maatschappelijk betrokken organisatie het gebruik van schaarse fossiele brand- en grondstoffen beperken.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2017

De maart-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: Grootschalige zonneparken in Nederland: veel subsidie, weinig resultaat | Doorzetters gezocht Realisatiegraad SDE+ moet omhoog: ‘Borgstelling van 10 procent projectwaarde’...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Projectmanager PV-installaties

Zonnegilde zoekt een projectmanager PV-installaties.
Fulltime • Kampen
Autarco zoekt:

After Sales Engineer

Autarco is looking for an After Sales Engineer.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!