Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energie Academy Building krijgt zonnepanelen in driehoeksopstelling
(foto: EAE)

Energie Academy Building krijgt zonnepanelen in driehoeksopstelling

Het nieuwe gebouw van de Energy Academy Europe (EAE) moet zo energiezuinig mogelijk zijn. Hiertoe zijn een aantal technieken toegepast; een daarvan is de driehoeksopstelling van de zonnepanelen op het dak.

In het EAE-gebouw zijn oude en nieuwe technieken toegepast om het energieverbruik terug te dringen. Om de temperatuur constant te houden is bijvoorbeeld warmte-koude-opslag toegepast en gebruik van natuurlijke luchtstroming. Verder komen er – later dit jaar – voor het opwekken van energie zonnepanelen op het dak.

Het schuine dak van het gebouw is gericht naar het zuiden onder een hoek die ervoor zorgt dat de intensiteit van het zonlicht optimaal is. Het dak van het gebouw heeft een oppervlakte van 4.000 vierkante meter, maar slechts de helft is straks bedekt met driehoeken vol zonnepanelen. Dat lijkt niet efficiënt, maar door ramen in de andere helft te plaatsen valt er veel licht naar binnen, waardoor het gebouw bespaart op de verlichting.

De zonnepanelen komen bovendien als driehoeken onder verschillende hoeken op het dak te staan. In iedere driehoek ligt het bovenste stuk plat, elk volgend stuk staat onder een steeds iets grotere hoek. Het resultaat is een soort waaiervorm. Dat levert een mooi plaatje op maar heeft natuurlijk een doel: door de zonnepanelen zo onder verschillende hoeken ten opzichte van het dak te plaatsen, is er de hele dag een optimale intensiteit van zonlicht op de panelen. Dit levert 37 procent meer energie dan een gewoon dak waarvan 2.000 vierkante meter is bedekt met platte zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
PVO International zoekt:

Medewerker Backoffice

PVO International zoekt een medewerker Backoffice
Fulltime • Rosmalen
Conduct Technical Solutions zoekt:

Technisch medewerker binnendienst bliksem- en overspanningsbeveiliging

Conduct Technical Solutions zoekt een technisch medewerker binnendienst bliksem- en overspanningsbeveiliging
Fulltime • Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!