Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan zonnestroom leveren aan Rijksoverheid
(foto: Pixabay)

Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan zonnestroom leveren aan Rijksoverheid

Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan zonnestroom leveren aan de Rijksoverheid. Zij hebben de aanbesteding gewonnen om de komende jaren groene stroom te leveren aan de hele Rijksoverheid.

Het gaat om ongeveer 1.000 gigawattuur elektriciteit per jaar over de jaren 2018 tot en met 2022, verdeeld over bijna 6.500 aansluitingen. Daarmee is een bedrag gemoeid van circa 200 miljoen euro voor alle 6 percelen voor de looptijd van 5 jaar. De stroom wordt geleverd inclusief certificaten (garanties van oorsprong). Een derde deel van de stroom komt van Nederlandse wind- of zonne-energie, het overige deel uit een aantal Europese landen.

De gunning aan de 4 bedrijven is voorlopig. Deze wordt definitief na de verplichte bezwaarperiode van 20 dagen, dus op 3 maart.

Nuon gaat het ministerie van Defensie 362 gigawattuur per jaar leveren. Eneco mag 181 gigawattuur per jaar leveren aan het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Greenchoice heeft de percelen ‘Rijksvastgoed I’ en ‘Rijksvastgoed II’ gewonnen, respectievelijk goed voor 185 en 73 gigawattuur. Energie is tenslotte aan de haal gegaan met de percelen Veiligheid en Justitie en ‘Rijksvastgoed III’, goed voor 123 en 58 gigawattuur.

Op de langere termijn wil het Rijk alleen elektriciteit kopen die in Nederland zelf duurzaam is opgewekt, zo veel mogelijk op rijksgrond. De eerstkomende jaren is dat nog niet haalbaar. De jaren 2018-2022 zijn daarom een overgangsperiode.

Nu in Solar Magazine

December 2016

De december-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: Wirsol rondt bouw Sunport Delfzijl af: ‘Een pijplijn voor 300 megawattpiek aan zonneparken’ Politiek maakt zich op voor verkiezingen: grote verdeeldheid over behoud...
Vacatures
Esdec zoekt:

Officemanager

Esdec zoekt een Officemanager (32-40 uur per week).
Fulltime • Deventer
Oranjedak zoekt:

PV engineer

Oranjedak zoekt een PV engineer/werkvoorbereider. Met vijf vestigingen binnen Nederland en ruim 40 jaar ervaring is Oranjedak is een van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche.
Fulltime • Zwijndrecht
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!