Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan zonnestroom leveren aan Rijksoverheid
(foto: Pixabay)

Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan zonnestroom leveren aan Rijksoverheid

Eneco, Engie, Greenchoice en Nuon gaan zonnestroom leveren aan de Rijksoverheid. Zij hebben de aanbesteding gewonnen om de komende jaren groene stroom te leveren aan de hele Rijksoverheid.

Het gaat om ongeveer 1.000 gigawattuur elektriciteit per jaar over de jaren 2018 tot en met 2022, verdeeld over bijna 6.500 aansluitingen. Daarmee is een bedrag gemoeid van circa 200 miljoen euro voor alle 6 percelen voor de looptijd van 5 jaar. De stroom wordt geleverd inclusief certificaten (garanties van oorsprong). Een derde deel van de stroom komt van Nederlandse wind- of zonne-energie, het overige deel uit een aantal Europese landen.

De gunning aan de 4 bedrijven is voorlopig. Deze wordt definitief na de verplichte bezwaarperiode van 20 dagen, dus op 3 maart.

Nuon gaat het ministerie van Defensie 362 gigawattuur per jaar leveren. Eneco mag 181 gigawattuur per jaar leveren aan het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Greenchoice heeft de percelen ‘Rijksvastgoed I’ en ‘Rijksvastgoed II’ gewonnen, respectievelijk goed voor 185 en 73 gigawattuur. Energie is tenslotte aan de haal gegaan met de percelen Veiligheid en Justitie en ‘Rijksvastgoed III’, goed voor 123 en 58 gigawattuur.

Op de langere termijn wil het Rijk alleen elektriciteit kopen die in Nederland zelf duurzaam is opgewekt, zo veel mogelijk op rijksgrond. De eerstkomende jaren is dat nog niet haalbaar. De jaren 2018-2022 zijn daarom een overgangsperiode.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Hanover Solar zoekt:

Junior buitendienst medewerker (m/v)

Hanover Solar zoekt een junior buitendienst medewerker (m/v).
Fulltime • Nederland
HVC zoekt:

Asset manager Lokale Energie

HVC zoekt een asset manager Lokale Energie
Fulltime • Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!