Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarNRG plaatst 2394 zonnepanelen bij Lievaart Planten Export
(foto: SolarNRG)

SolarNRG plaatst 2394 zonnepanelen bij Lievaart Planten Export

Op het veilingterrein van Flora Holland te Honselersdijk gaat Lievaart Planten Export meer dan de helft van haar totale stroomverbruik zelf opwekken. SolarNRG gaat hiertoe bijna 2.400 zonnepanelen plaatsen.

Peter Tack, directeur van Lievaart Planten Export heeft SolarNRG uit Poeldijk de opdracht gegund om bijna 2400 JA Solar zonnepanelen (red. poly, 265 wattpiek per stuk) met ingebouwde power optimizers te installeren. De installatie die uitgevoerd is met omvormers van SolarEdge gaat zo’n 580.000 kilowattuur per jaar opwekken.

Lievaart maakt gebruik van de SDE+-regeling uit 2015. Deze regeling garandeert voor het bedrijf een minimale prijs voor de zonnestroom vanuit de overheid waardoor de installatie binnen 7 jaar is terugverdiend, de subsidie loopt voor een periode van 15 jaar. Alle zonnestroom wordt direct verbruikt door Lievaart Planten Export B.V. en haar huurders waardoor er bijna geen stroom wordt terug geleverd aan het stroomnet. Het gebruik van zonnepanelen sluit naadloos aan bij het verbruik van de koelcellen, in de zomer wanneer het warm en zonnig is verbruiken de koelcellen de meeste stroom maar is ook de opbrengst van de zonnepanelen het hoogst. Lievaart is het eerste bedrijf op het terrein van Flora Holland wat gebruik gaat maken van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Slim Opgewekt zoekt:

Senior projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Senior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!