Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden investeert in Mobisol
(foto: Mobisol)

Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden investeert in Mobisol

De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) heeft een investering aangekondigd in het Duitse zonne-energiebedrijf Mobisol.

Het Duitse Mobisol is een zogenaamde pay-as-you-go solar energy service company. Mobisol levert duurzame energiesystemen in afgelegen gebieden in ontwikkelingslanden. Daar heeft de bevolking namelijk geen toegang tot het elektriciteitsnetwerk. Mobisol richt zich op Afrika en heeft in Rwanda en Tanzania al ruim 67.000 pv-systemen geïnstalleerd bij 330.000 consumenten. Het pv-systeem wordt door de eigenaren binnen 3 jaar afbetaald.

De FMO is de Nederlandse ontwikkelingsbank. Door te investeren in ondernemers in ontwikkelende en opkomende markten stimuleert de organisatie duurzame groei van de private sector. FMO richt zich op 3 sectoren die een grote impact hebben op de ontwikkeling van een land: financiële instellingen, energie en landbouw. Met een totale investeringsportefeuille van 9,2 miljard euro behoort FMO wereldwijd tot de grootste Europese bilaterale ontwikkelingsbanken voor de private sector.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Schone Energie zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Schone Energie zoekt een commercieel medewerker binnendienst
32-40 uur • Den Haag
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!