Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden investeert in Mobisol
(foto: Mobisol)

Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden investeert in Mobisol

De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) heeft een investering aangekondigd in het Duitse zonne-energiebedrijf Mobisol.

Het Duitse Mobisol is een zogenaamde pay-as-you-go solar energy service company. Mobisol levert duurzame energiesystemen in afgelegen gebieden in ontwikkelingslanden. Daar heeft de bevolking namelijk geen toegang tot het elektriciteitsnetwerk. Mobisol richt zich op Afrika en heeft in Rwanda en Tanzania al ruim 67.000 pv-systemen geïnstalleerd bij 330.000 consumenten. Het pv-systeem wordt door de eigenaren binnen 3 jaar afbetaald.

De FMO is de Nederlandse ontwikkelingsbank. Door te investeren in ondernemers in ontwikkelende en opkomende markten stimuleert de organisatie duurzame groei van de private sector. FMO richt zich op 3 sectoren die een grote impact hebben op de ontwikkeling van een land: financiële instellingen, energie en landbouw. Met een totale investeringsportefeuille van 9,2 miljard euro behoort FMO wereldwijd tot de grootste Europese bilaterale ontwikkelingsbanken voor de private sector.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
SolarComfort zoekt:

Leerling Monteur Zonnepanelem

32-40 uur - De Chamotte 32, 4191 GT Geldermalsen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!