logo
wvhj2023
(foto: Domesta)
(foto: Domesta)
16 januari 2017

Woningcorporatie Domesta: beveiligingslek Hosola-omvormers, persoonsgegevens mogelijk op straat

Naar aanleiding van een attente huurder en een reportage van RTV Drenthe waarschuwt woningcorporatie Domesta circa 100 huurders in Emmen voor een datalek ontstaan door hun zonnepanelenomvormer.

De omvormers van het Chinese merk Hosola kennen een beveiligingslek. ‘We nemen deze waarschuwing serieus en werken aan een oplossing’, meldt de woningcorporatie. ‘Huurders met een Hosola-omvormer ontvangen een brief met aanwijzingen hoe het probleem op te lossen. Als u een Hosola-omvormer heeft en geen risico wilt lopen kunt u de omvormer uitzetten. Dit doet u met de schakelaar onder op het apparaat. Let op: u wekt op dat moment geen zonne-energie meer op. Om het zekere voor het onzekere te nemen gaan wij ook de andere merken omvormers onderzoeken. Op dit moment zijn die niet verdacht.’

Volgens de attente huurder blijkt het relatief eenvoudig om via de omvormers in te loggen op onbeveiligde thuisnetwerken en zo privacygevoelige informatie te achterhalen. ‘Het is alsof je tegen een dief zegt dat je je voordeur open laat staan. Je hoeft echt geen raketgeleerde te zijn om dit te kunnen’, aldus de anonieme tipgever tegenover RTV Drenthe.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten