Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Avri tekent contract voor aanleg zonnepark van 9,3 megawattpiek op oude stortplaats
(foto: Avri)

Avri tekent contract voor aanleg zonnepark van 9,3 megawattpiek op oude stortplaats

Met het tekenen van een contract voor de aanleg van 34.000 zonnepanelen heeft Avri de laatste stap in het realiseren van het zonnepark van 9,3 megawattpiek. Het park wordt aangelegd door Solarfields / IB Vogt.

De laatste stap die nog genomen moet worden is de financiering van de aanleg van het park bij Geldermalsen. Op hoofdlijnen is hier al overeenstemming over met de banken. Definitieve overeenstemming wordt waarschijnlijk in februari 2017 bereikt. Avri ging meer dan een jaar geleden al van start met de aanbesteding voor het zonnepark.

De bouw van het park start in het voorjaar van 2017. De panelen worden zo aangelegd dat ze geen hinderlijke schittering veroorzaken voor automobilisten op de A15. Omdat de stortplaats door inklinking plaatselijk nog kan verzakken zijn de panelen verstelbaar. Mochten verzakkingen plaatsvinden, dan kunnen de panelen beter op de zon gericht worden. In augustus 2017 wordt het park opgeleverd.

Met de bouw van het zonnepark krijgt de oude afvalstortplaats een nieuwe en waardevolle bestemming voor de toekomst. Er wordt nog onderzocht of er mogelijkheden er zijn om inwoners van Rivierenland financieel te laten participeren in de aanleg van het park, waarmee ze mede-eigenaar kunnen worden tegen een aantrekkelijk rendement.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!