Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuw zonnepark van 11.000 zonnepanelen in Apeldoorn
(foto: Stock)

Nieuw zonnepark van 11.000 zonnepanelen in Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft met Over Morgen en Encon de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van een zonnepark in Apeldoorn. Langs de A50 bij de wijk Zuidbroek worden 11.000 zonnepanelen geplaatst.

Dit is voldoende om meer dan 800 huishoudens van groene stroom te voorzien. De gemeente verpacht de grond aan Over Morgen en Encon, die op hun beurt het zonnepark ontwikkelen.  Op het terrein zal uitleg worden gegeven over de energieopwekking en worden schapen en bijen gehouden. Ook krijgen inwoners van Apeldoorn de gelegenheid om te participeren in de ontwikkeling.

Encon – ingenieursbureau voor duurzame energie – en adviesbureau Over Morgen sloegen samen de handen ineen voor de realisatie van dit park. ‘Naast onze advieswerkzaamheden, gaan we nu ook zelf duurzaam ontwikkelen – “Practice what you preach!”’, aldust Erik Tissingh van Over Morgen. Ad Verbaas van Encon: ‘We ontwikkelen dit zonnepark risicodragend, omdat we ervan overtuigd zijn dat het kan en de plicht voelen om ook zelf bij te dragen aan een duurzame leefomgeving.’

De benodigde SDE-subsidie wordt aangevraagd en indien deze is toegekend, zal naar verwachting eind 2017 worden gestart met de bouw van het zonnepark. Begin 2018 start de productie van duurzame energie.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Vestigingsmanager Sexbierum

Zonmaat zoekt een vestigingsmanager Sexbierum.
Fulltime • Sexbierum
AliusEnergy zoekt:

Servicemedewerker warmtepompen

AliusEnergy zoekt een servicemedewerker warmtepompen.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!