Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Uden en TPSolar ondertekenen overeenkomst: wens voor park van 43.000 panelen
(foto: Gemeente Uden)

Uden en TPSolar ondertekenen overeenkomst: wens voor park van 43.000 panelen

TPSolar heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Brabantse gemeente Uden voor de ontwikkeling en exploitatie van een zonnepark met 43.000 zonnepanelen op Hoogveld-Zuid.

Het zonnepark is een van de middelen om de ambitie van een energieneutraal Uden te realiseren. In Hoogveld-Zuid worden op ongeveer 14 hectare grond de 43.000 zonnepanelen geplaatst.

‘De gemeente Uden wil energieneutraal zijn in 2035’, vertelt wethouder Matthie van Merwerode. ‘Dat wil zeggen dat alle energie die in Uden wordt gebruikt, bestaat uit groene stroom die in Uden wordt opgewekt. Het zonnepark is één van de middelen om dat te bereiken. In mei heeft een selectie van ontwikkelaars van zonneparken plaatsgevonden en hierbij is TPSolar als beste naar voren gekomen.’

TPSolar gaat 7 hectare grond van de gemeente Uden huren. Het bedrijf heeft verder enkele aanliggende percelen verworven en gehuurd zodat de omvang nu 14 hectare is. Er is een Omgevingsvergunning aangevraagd die de basis vormt voor het aanvragen van SDE+-subsidie deze maand. Naar verwachting wordt begin januari 2017 bekendgemaakt of de subsidie wordt toegekend. Wanneer dit zo is, kan na de voorbereidende werkzaamheden met de daadwerkelijke bouw worden begonnen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!